duminică, 29 ianuarie 2012

29.01.2012 - Sugas Bai


Balan impreuna cu Postoaca au hotarat organizarea in Sugas Bai a unor cursuri de schi pentru incepatori. Desi numarul celor ce puteau sa vina si erau intr-adevar incepatori nu a fost mare, s-a hotarat totusi sa se organizeze, deoarece celelalte weekend-uri erau ocupate toate cu concursuri de schi de tura, lira, etc.
Am plecat astfel vineri seara din Brasov cu 2 masini, ajungand pe la ora 9 in Sugas Bai la Postoaca. Am mancat niste paste cu urda dupa care ne-am intins destul de mult in noapte, incantati fiind de acordurile lui Freddy, Cornel si Soaca. Ne-am trezit nu foarte de dimineata sambata si dupa ce am mancat, ne-am dus cu totii inspre partie.
Am facut o coborare destul de stangace ce m-a motivat sa raman la cursurile lui Balan, desi o parte din ceilalti au mers in tura cu schiurile. Am avut astfel ocazia sa mai fixez niste cunostinte si sa imi imbunatatesc tehnica. Dupa incheierea cursurilor am facut cu Balan, Cipri, George Sacele si Catalina o tura de vreo 2 ore, in care am ajuns si pe varful Gorgo, cel mai inalt din zona. Am avut ocazia sa ne amuzam, dat fiind faptul ca pentru a ajunge la placuta cu varful trebuia sa cobori un pic. Am facut un mic ocol dupa care ne-am intors pe partie, iar mai apoi acasa. Aici Postoaca ne-a intampinat cu un gulas foarte bun, devenit deja traditie dupa inaugurarea clubului.

Duminica dimineata ne-am trezit ceva mai tarziu cu totii. Am avut placerea ca atunci cand am coborat sa gasesc masa pregatita si gata de a fi servita in 10 minute. Perfect! Dupa ce am mancat indestulator am plecat in tura cu Dan, Nicu, Smendre, Iulia, Pupaza, Balan, Catalina si Victor, care era la prima lui iesire cu schiurile. Am mers inspre Valcele, plecand direct din spatele cabanei si trecand peste varful mai sus amintit. Ne-am miscat intr-un ritm placut, numai bun pentru a-mi reveni dupa zilele in care am stat tintuit la pat. A urmat apoi coborarea inspre
localitatea Valcele, pe care o pot descrie folosind un singur cuvant: excelenta! O coborare prin pulvar, pe o panta potrivit de inlinata pt mine, printr-o padure de fag. Era incredibil de placut, dat fiind faptul ca pentru prima oara ma simteam in relativ control prin astfel de zapada.
Dupa coborare bineinteles ca a trebuit sa urcam, pentru a ne intoarce in creasta. A urmat apoi o scurta portiune de plat, urmata de o coborare prin padure si de coborarea pe partie apoi.
Am mai facut o urcare pe partie, incercand sa imi mai imbunatatesc schiatul, dupa care frigul ne-a trimis la cabana. Aici am mancat o portie excelenta de fasole la ceaun, care a fost pe gustul tuturor, dovada fiind portile monstruoase pe care unii ( nu dam nume) le-au servit.
A urmat o scurta pregatire pentru a porni masinile ce au intampinat ceva probleme din cauza gerului, apoi ne-am intors in Brasov. Pot sa afirm ca a fost un weekend reusit, in care m-am simtit foarte bine (multumim gazdei Postoaca) si am reusit sa uit de zilele precedente.

2 comentarii:

  1. A fost un weekend reusit! Acum sa vedem rezultatele...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multam fain de aprecieri, ma bucur daca considerati weekendul ca fiind unul reusit. Pana la urma, succesul sau insuccesul s-ar traduce prin numarul de oameni pe care Balan a reusit sa-i faca sa supravietuiasca pe schiuri.
    Ture faine sa aveti!

    RăspundețiȘtergere