luni, 23 ianuarie 2012

22.01.2012 - Ciucas


Planuisem initial cu Victor o tura in Bucegi, pe creasta Bucsoiului sau pe Creasta Balaurului, respectiv Bucsoiul Mic. Din cauza vremii hotaram insa sa mergem in Ciucas, sa facem o tura mai usoara. In urma unor probleme cu incuietoarea de la usa masinii mele, a unor persoane care s-au retras, plecam in cele din urma din Brasov Victor, Razvan, Iulia, Andrada si cu mine.
Stiam ca Nicu si Dani erau si ei intr-o tura in Ciucas impreuna cu alti CPNT-isti si vorbim cu ei, expunand posibilitatea de a ne intalni la Cabana Ciucas. Parcam masina imediat la iesirea din DN1a si incepem sa urcam spre Cabana Muntele Rosu. Ne miscam incetisor dar imi prinde bine dupa concursul din ziua precedenta. Poteca e foarte frecventata, prin urmare zapada, care era intr-un strat foarte generos nu ne pune probleme.
De la Muntele Rosu hotaram sa mergem inspre Cabana Ciucas. Prin padure zapada avea peste 1 metru constant, in unele zone stratul fiind chiar mai gros. Mi se pare ciudat acum sa merg fara schiuri pe aici, dar e ok. Dupa un ultim urcus iesim in golul alpin la Cabana Ciucas, unde ne intampina o vreme capricioasa. Viscol, vizibilitate redusa, deja stiu scenariul. Intram in cabana unde mancam si ne felicitam pentru alegerea facuta, de a nu merge in Bucegi.

Hotaram sa mergem spre culmea Gropsoarele doar daca sunt urme batute, pentru ca altfel am fi ajuns in 2 zile inapoi acasa. In sinea noastra deja ne doream toti sa ne intoarcem iar cand iesim afara...nu sunt urme! Super, hai sa facem o poza si sa plecam de aici.
Ne intoarcem pe unde am venit si profitam de zapada mare sarind, impingandu-ne si aruncand cu bulgari unul intr-altul. De multi ani nu am mai vazut atata zapada, lucru ce ma bucura nespus.
Ajngem la masina si ne intoarcem in Brasov. Pe drum ninsoarea a afectat foarte mult traficul: tiruri care nu mai puteau urca, cozi de masini, toate ingredientele pentru a face condusul destul de dificil.
In Brasov intram in Ohaba unde ne intalnim cu ceilalti veniti din tura, alungati si ei de vreme. Mananc 2 mici foarte buni si o portie de cartofi prajiti aievea cu 4.5 lei! Au preturi foarte avantajoase la mancare: 11 lei meniul ce cuprinde felul 1 si felul 2, altele in fiecare zi, iar pe hartie par portii indestulatoare si bune.
Intors acasa ma pregatesc de scoala. A fost un weekend plin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu