luni, 23 ianuarie 2012

05.01.2012 - Postavaru



In tura din Fagaras i-am propus lui Balan sa facem o tura cu schiurile, pentru a invata sa merg pe schiuri de tura. E de acord. Ne intalnim asadar joi in statia de autobuz din livada, nu prea devreme, si urcam inspre Poiana Brasov. La baza partiei Bradu, Balan ma invata cum sa imi pun pieile de foca, imi mai da cateva indicatii si pornim la deal. Urcam pe partia Bradu, trecem apoi in Sulinar, pentru ca la "Zidul mare" sa invat cum sa abordez pantele abrupte. Ajunsi in
poiana Ruia admiram noul lac de acumulare creat pentru a asigura debitul de apa pentru tunurile de zapada ce au fost instalate in vederea Jocurilor Olimpice de iarna de tineret, ce se vor desfasura in Postavaru iarna viitoare. Continuam pe Sulinar spre Poiana Cristianul Mare si mai apoi spre varf. Dat fiind faptul ca era frig ne hotaram sa coboram repede. Imi pare prea abrupta prima portiune si cum nu am mai schiar de iarna trecuta hotarasc sa o cobor pe jos. Imi pun apoi schiurile si....raman surprins. Ma asteptam sa cad, sa nu mai pot sta pe ele, dar observ ca imi place. Lectiile din iarna anterioara se pare ca nu au fost asa usor uitate. Coboram pe Drumul Rosu pana la Cabana Postavaru, unde mancam. Continuam apoi coborarea tot pe aceeasi partie, care a fost acum complet modificata, dintr-un biet drum forestier intr-o adevarata partie.
Pana la statia de jos a noului telescaun de pe partia Lupu m-am obisnuit cu schurile si am curaj sa abordez chiar pante abrupte. Hotaram sa mai facem o urcare, pe partia Lupu de data aceasta. Raman stupefiat cat de abrupta este aceasta si nu ma pot inchipui schiind pe acolo. Cel putin nu iarna asta..cred..Revenind. Ajungem sus la intersectia cu Drumul Rosu si mai coboram inca o data pana in poiana, incheiind o zi de dchi reusita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu