joi, 31 mai 2012

25-27.05.2012 - Baia de Fier


      Dat fiind faptul ca nu erau doritori sa participe la Trofeul Prieteniei, etapa in cadrul FRTE, m-am oferit sa merg si eu. Am plecat astfel din Brasov Smendre, Ruxi, George, Cezar si cu mine, iar dupa un drum lung si   ceva rataceala am ajuns la tabara de baza.
      Timp de 3 zile ne-a plouat incontinuu. Lume a fost destul de putina, astfel incat am castigat teoreticele. Tura de regularitate s-a anulat din cauza vremii neprielnice, dar eu si Smendre am facut o tura prin Cheile Galbenei. Proba de alpinism a fost si ea inlocuita de o proba de noduri.
       A urmat apoi proba de orientare, care mi-a placut foarte mult si pe care am castigat-o, spre surprinderea mea. Dupa-masa am intrat in Pestera Muierii, avand ocazia sa vizitam zone inchise publicului larg. Din cauza ploii, pestera era aproape inundata, facand astfel inaintarea foarte solicitanta si interesanta in acelasi timp. Seara am intrat si in cultural, cu o prestatie sub-mediocra, dar laudabila.
         Ziua urmatoare, de dimineata, m-am trezit racit cobza. Totusi, la insistentele lui Cezar si ale lui Smendre am intrat si eu in proba de cross, alaturi de ei. Am alergat cu totii in bocanci, deoarece ploile transformasera totul intr-o balta. Cezar m-a batut cu o secunda in sprintul final, iar Smendre a venit la 9 minute dupa noi. Am obtinut asfel locul 2 la cross, dintr-un numar impresionant de 4 participanti.
         A urmat premierea, iar apoi am plecat spre casa. A fost un trofeu cu un potential foarte mare de a iesi unul dintre cele mai bune din FRTE. Totusi, din cauza vremii capricioase, care i-a facut pe multi altii sa ramana acasa, acesta a fost destul de trist.

marți, 22 mai 2012

19.05.2012 - Brasov Marathon

     Am participat ca voluntar in cadrul Brasov Marathon. Multa oboseala si munca, dar satisfactia concurentilor a fost o rasplata suficienta.
    Pentru mine treaba a inceput cu o zi inainte de concurs, pregatirea lungindu-se pana la 2:30, cand am reusit si eu sa ma culc. Dimineata ne-am trezit la 5 si ne-am indreptat spre Piata Sfatului. Dupa ce am aranjat zona de start, eu impreuna cu Paula am plecat spre postul nostru, care era practic cel mai indepartat de start, la intersectia Culmii Crucurului cu poteca ce urca din Valea Racadaului.
    Am avut de notat timpii concurentilor si i-am incurajat pe toti cum am putut mai bine. Pe final am inceput insa sa inghetam, astfel incat am fost foarte fericiti cand l-am intalnit pe Iulian, care ne-a spus ca putem sa plecam. La intoarcere am cules toate benzile cu rol de marcaj de pe traseu. Ajunsi in Piata Sfatului am mancat, a urmat premierea, apoi am plecat la o bere in Tei.
    A fost un concurs inedit pentru noi toti, cu rezultate foarte bune pentru o prima editie. Asteptam recidiva!
    Am atasat o poza cu toata echipa de organizatori. Felicitari CPNT!

duminică, 13 mai 2012

11-13.05.2012 - Persani


     Team Buiding CPNT! A fost o actiune foarte elaborata, intiata de Cornel si de Iulian, in zona Racos.
      Totul a fost gandit ca un adventure, in care 6 echipe mixte de cate 5 oameni au avut de parcurs 15 probe. Nu voi detalia toate probele, spun doar ca am parcurs aproximativ 30 de km pe jos in zona, am fost pana in satul propriu zis pentru a gasi indicii, am balaurit pentru a gasi Pestera Hotilor, am avut de facut tractiuni, de construit adaposturi, de rezolvat diverse puzzel-uri, de jucat golf, de trecut un pod de corzi peste Olt, si multe altele.
      Serile au fost foarte placute in jurul focului de tabara, singurul element disturbator fiind tantarii, care pe mine cel putin m-au nenorocit.
      In final tin sa ii felicit pe Cornel si Iulian pentru un weekend foarte bine planuit si organizat. Singurul meu regret este ca nu am fost cu bicicleta...

joi, 3 mai 2012

22.04.2012 - Magura Codlei

      Aceasta a fost o tura pe un traseu placut pe care il mai parcursesem, dar am vrut sa il refac, de data asta avandu-l ca partener de tura pe tatal meu.
       Planuiam demult sa il mai scot pe tata din casa la o tura, pentru ca m-am gandit ca ii va placea. M-am gandit la Magura Codlei pentru ca domina peisajul ce se vede de la casa de la ai mei si pentru ca este accesibila.
      Tata s-a descurcat admirabil, fiind intr-o forma fizica foarte buna si demonstrandu-mi ca l-am subestimat. Aproape de varf am vizitat o grota de a carei existenta nu stiam, apoi am traversat niste zone foarte intinse acoperite de ghiocei. De fapt, in viata mea nu am vazut atatia ghiocei la un loc. Erau risipiti atat in padure cat si in poieni. Mai departe, dupa o coborare foarte abrupta prin padure, am iesit inspre Holbav si Poiana Marului, unde se desfasura o priveliste foarte faina spre Piatra Craiului. Dupa ce am trecut de Cetatea Neagra, am coborat inapoi pe drumul pe care am venit, incheind astfel o bucla imprejurul Magurii.

    M-am bucurat de prilejul de a petrece timp alaturi de tatal meu si sper la o urmatoare iesire in aceasta configuratie cat de curand.

03.05.2012 - Piatra Mare

O tura de relaxare in care am plecat cu o ora intarziere. Lucru care nu a fost deranajant pentru noi (Marius, eu, Nicu, Pupaza si Dani) dar a fost pentru Bejan, care ne-a asteptat in Dambul Morii tot acest timp.
           Urcarea am facut-o intr-un ritm foarte lejer, discutand diverse, Marius lasandu-ne in urma. Am urcat pe drumul familial, intalnind in partea dinspre cabana petece generoase de zapada. Dupa ce ne-am regrupat cu MArius care ne astepta de ceva timp, am facut o poza si am pornit pe coborare, nu inainte de a admira peisajul, care era foarte fain. Coborarea a fost super! Si portiuni tehnice, si portiuni de viteza, plus ca s-a desfasurat pe distanta foarte lunga. Niciun eveniment notabil nu s-a petrecut, cu exceptia unei pene facute de Bejan. Din Dambul Morii am purces pe asfalt, pana in Brasov.
           Lumea a mers apoi la o bere, iar eu m-am dus acasa.

29.04.2012 - Trofeul Chindiei

Ar fi cazul sa recuperez ce nu am mai scris. O voi face insa un pic mai succint
Trofeul Chindiei a reprezentat primul meu maraton de mtb. Mi-a placut foarte mult, datorita atmosferei, a traseului, si a organizarii in general. Am participat impreuna cu Cozma.
La start s-a rulat o distanta de aproximativ 4 km pe asfalt, in pluton, lucuru ce mi s-a parut interesant. Am evoluat relativ bine pe traseu. Pe urcari tari si pe coborari depaseam, pe plat si pe urcari mai domoale eram depasit, pentru ca nu eram in stare sa mentin un ritm constant. M-am deshidratat un pic in timpul cursei, pana la nivelul la care nu mai aveam ce sa transpir. Pe langa faptul ca era foarte cald, din cauza adrenalinei am uitat sa ma hidratez. Din fericire, in postul de realimentare am restabilit echilibrul. Traseul a fost foarte fain, cu potiuni de coborare rapide, cu urcari faine dar si cu niste pusbike-uri in plin soare arzator, care ai fi dorit sa se termine mai repede.
La final m-am clasat pe pozitia a 14-a la categoria mea si pe 35 la general la semimaraton, intrand astfel in primul sfert de participanti. Eu unul am fost foarte multumit de plasare.
Concluzionand a fost o experienta foarte placuta, motiv pentru care m-am inscris si la alte maratoane. Intre timp am mai facut ture de bicicleta, pe care nu le voi publica insa, deoarece nu am poze si le consider simple "antrenamente".